Una de les característiques més remarcables de Castelldefels és el seu esperit esportiu. S’hi poden realitzar un munt d’activitats diferents relacionades amb l’esport, ja sigui de mar o de muntanya, sempre dissenyades per a totes les edats. De fet, la ciutat posseeix la distinció Destinació Turística Esportiva de l’agència Catalana de Turisme, un reconeixement al seu esforç per portar l’esport a tothom.

Castelldefels compta amb una gran varietat d’instal·lacions esportives, com pistes de tenis de bàsquet, de futbol, d’handbol, un club marítim o un club nàutic. Però sens dubte la que destaca entre totes elles és el Canal Olímpic de Catalunya. Aquest es va construir per rebre les competicions de piragüisme dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i, des de llavors, s’ha aprofitat per practicar, no només piragüisme, sinó rem, windsurfing, caiac o esquí nàutic. A l’anella que envolta el Canal es pot córrer, caminar, patinar o anar amb bicicleta. Dins de les instal·lacions hi ha un camp de futbol, camps de tir amb arc i una zona habilitada per practicar pitch&putt. També compta amb un gimnàs equipat amb màquines de tonificació, circuit hidràulic, spa amb sauna, jacuzzi i servei de massatges. A l’estiu, grans i petits poden gaudir del parc aquàtic d’inflables més gran de Catalunya, escalant un iceberg, saltant sobre els llits elàstics o baixant per tobogans.

El Club Marítim està situat a la platja i es dedica a la pràctica de la vela, la pesca i les motos aquàtiques, així com a donar classes de navegació. També organitzen regates de vela, concursos de pesca o competicions de vòlei platja. I qui vulgui gaudir del mar pel seu compte pot llogar una de les embarcacions de què disposen.

Una altra opció, especialment pels amants del senderisme, és recórrer el Parc Natural del Garraf mitjançant la gran varietat d’itineraris que es poden triar, de major o menor dificultat, i que es poden fer a peu o amb bicicleta. El perfil agrest d’aquestes muntanyes ha creat un conjunt de parets, com el pic del Martell o penya Ginesta, que les converteixen en llocs ideals per practicar l’escalada. Al parc també es pot realitzar ràpel, espeleologia i observacions astronòmiques des de l’observatori ubicat a la masia Cal Ganxo.

LA VIDA NOCTURNA DE LA CIUTAT

Castelldefels és una ciutat molt viva, sempre està en moviment, inclús de nit. L’oferta d’establiments d’oci és immensa i gairebé tots estan situats a peu de platja, amb terrasses que miren al mar. Hi ha locals per a tots els gustos, amb música ambiental o en directe, on es poden paladejar tot tipus de copes i cocktails, ballar al ritme dels diferents estils musicals o cantar les cançons de sempre al karaoke.

Hi ha alguns locals, però, que destaquen per la seva originalitat. És el cas de Noches de Dubai, una terrassa-cocteleria ambientada en el món àrab; el Templo Egipcio, un restaurant decorat com els temples de l’antic Egipte i que ofereix cuina egipcia i espectacles; o la sala Cel de Nit, on es pot gaudir de concerts, espectacles diversos i ballarines Pole Dance.

LES RUTES DE CASTELLDEFELS

Amb l’objectiu de facilitar als turistes la seva estada a la ciutat, l’ajuntament de Castelldefels ha dissenyat tres rutes que abasten tota l’oferta turística disponible i que ajuden a conèixer millor i en profunditat la zona. A totes elles hi apareixen direccions i horaris de visita. Són les següents:

Ruta Blava

Aquest és un per les principals zones d’activitats aquàtiques. El recorregut Comença al Canal Olímpic i les seves instal·lacions, després porta a la platja, on es troben el Club Marítim i el Club Nàutic, i acaba al Port Ginesta, on es poden trobar restaurants, bars musicals i empreses de lloguer d’embarcacions.

Ruta Taronja

Es tracta d’un itinerari que dona a conèixer el patrimoni històric i cultural de la ciutat, com el Castell, la capella romànica o les torres i masies que encaren es conserven. Però també convida a visitar construccions més modernes com el Parc de les Dunes, a la platja, o la Plaça de l’Església.

Ruta verda

Aquesta ruta mostra alguns dels diferents itineraris que es poder fer al Parc del Garraf.