Durant tot l’any se celebren a Castelldefels un bon nombre d’activitats culturals i festes tradicionals que mantenen el dinamisme de la ciutat i que ajuden als visitants a conèixer una mica més la ciutat i el seu entorn, així com part de la seva història.

A diferència de la gran majoria de poblacions, Castelldefels celebra dues festes majors, una a l’estiu i una altra a l’hivern.
La Festa Major d’Estiu té lloc durant el mes d’agost, concretament per a la festivitat de la Mare de Déu de la Salut, i està carregada d’activitats culturals i tradicionals. Es pot gaudir de concerts de música de diversos estils, representacions teatrals, sardanes, havaneres o monòlegs. Però també de la desfilada dels gegants acompanyats pels grallers, del correfoc o de l’espectacle dels castellers. Un dels esdeveniments més populars és la representació de La llegenda del Gar-i-Got, un espectacle teatral on un drac explica què va passar quan un avantpassat seu va atacar Castelldefels i tota la comarca. Aquest és el preludi de la Festa Major.

D’altra banda, la Festa Major d’Hivern, celebrada al desembre, també organitza activitats per a grans i petits. Es pot escollir entre obres teatrals, tota mena de competicions esportives, tallers, cercaviles, el Correfoc de Diables o la Pujada al Castell. Cal destacar que per escollir la imatge oficial de la festa es convoca un concurs de cartells als instituts de la ciutat on els joves hi participen mostrant el seu talent artístic.

L’Aplec de Bruguers, que data del 1540, es una trobada de grups de cultura popular catalana dels municipis de Castelldefels i Begues que se celebra a l’Ermita de Bruguers al mes de juny. A la mateixa ermita tenen lloc una missa solemne i cants corals, mentre que a l’esplanada que hi ha al davant s’hi poden veure balls de bastons i panderetes. També hi participen els castellers de Castelldefels. Tot plegat acaba amb una botifarrada.

Des de 1998, all mes de juliol, se celebra la Festa del Mar amb l’objectiu de donar a conèixer la història i el patrimoni arquitectònic de la ciutat. L’acte central és la Cercavila de Pirates seguida pel Desembarcament dels Pirates a la platja, una representació en la que es recorda els moments en que els habitants de la costa eren atacats per pirates i que va fer necessari la construcció del castell i les torres de guaita. La festa acaba amb una sardinada popular. També s’organitzen concerts de rock, havaneres i focs artificials.

One thought on “FESTES DE CASTELLDEFELS

  1. FIRES DE CASTELLDEFELS | Info Castelldefels

Comments are closed.